Intelligent Motion

Intelligent Motion gebruikt Andullatie bij specifieke doelen

Andullatie wordt gebruikt om acute pijn te behandelen en vervolgens makkelijker de bewegingstherapie te kunnen doen

Inleiding

Jeroen Klinckaert is een van de bewegingscoaches in het IM-huis. IM staat voor ‘Intelligent Motion’. Het is een nieuwe vorm van kinesitherapie waardoor de natuurlijke capaciteit van het lichaam hersteld wordt.

Partnerschap Mijn weg naar Andullatie

In de praktijk stellen we vast dat ons lichaam zich mettertijd aanpast aan ons levensritme, houding en dagelijkse activiteiten. Concreet betekent dit dat bepaalde lichaamszones beweeglijker worden dan andere. De minder beweeglijke zones krijgen het dus moeilijker en zullen daardoor misschien overbelast geraken. Dit kan zich uiten in pijn, bv. in de rug en de nek, of in vermoeidheid, of niet meer in staat zijn bepaalde houdingen aan te nemen of bepaalde bewegingen uit te voeren.

Intelligent Motion maakt naast bewegingstherapie ook gebruik van Andullatietherapie. Dit gebeurt via een toestel ‘Andumedic’ genaamd. Het staat opgesteld in een aparte ruimte, omdat een belangrijk aspect van Andullatietherapie precies ontspanning is. Andullatiebehandelingen kunnen zowel vóór als na de bewegingssessies gedaan worden.

Bij Intelligent Motion wordt Andullatie vooral gebruikt ervóór, bv. om acute pijn te behandelen en vervolgens makkelijker de bewegingstherapie te kunnen doen. Andullatie omvat een resem verschillende programma’s. Vaak gebruikte programma’s bij Intelligent Motion zijn: weefselontspanning, stressbehandeling, fibromyalgie en sportrecuperatie. Er wordt ook vaak heel gericht op de rug gewerkt. Kortom, bij Intelligent Motion wordt Andullatie systematisch ingezet in functie van specifieke problemen en therapeutische doeleinden.