Hilda Willemen

Het doet enorm deugd op die matras te liggen. Een heel goeie investering!

30 jaar lang heb ik parochiezalen gepoetst

Inleiding

Hilda heeft veel en hard gewerkt in haar leven. In 2013 kreeg ze, op vakantie in Oostenrijk, een hartinfarct. In allerijl werd ze per helikopter overgevlogen naar Salzburg. Haar kinderen zeiden: “Mama, nu ga je toch stoppen met werken?” Hilda begreep dat de tijd van rust aangebroken was. Bovendien zit ze opgescheept met rug- en heuppijn. Hiervoor heeft ze, naar eigen zeggen, een efficiënte therapie gevonden.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Poetsen

Al heel jong werkte Hilda in de reinigingssector. Ze vertelt: “Ik diende bij rijke mensen: schrobben, schuren, groene zeep vermengen met kokend water, trekken, schuren, afgieten... Dertig jaar lang heb ik ook verhuurde parochiezalen schoongemaakt. Ik wist nooit in welke toestand ik ze ’s anderendaags zou aantreffen”. Het zware fysieke werk eiste spoedig zijn tol. Hilda kreeg rugklachten. Vanaf 2001 moest ze regelmatig naar de pijnkliniek. In 2008 en 2013 werd ze ook nieuwe heupen gestoken. Hilda concludeert: “Slijtage, allemaal het gevolg van het eindeloze poetsen”.

Andullatie

Op een dag werd Hilda per brief uitgenodigd door haar kinesiste om een nieuwe therapie uit te testen: Andullatie. Dat is een natuurlijke methode op basis van vibraties en infrarood. Zowel zijzelf als haar man, ook rugpatiënt, hadden onmiddellijk deugd van de proefsessie. Tot op heden heeft Hilda veel baat bij Andullatie: “Ik doe de therapie meermaals per week. De pijn in mijn rug en heupen vermindert met de helft, of zelfs meer. Ik lig daar te rusten op de Andumedic, en word er heel ontspannen van. Het doet enorm deugd. Die matras is een heel goeie investering!”

Rusten

Sinds 2013 geniet Hilda van de welverdiende rust. Ze geniet volop van de ‘quality time’ met haar kinderen en kleinkinderen. Vorig jaar ging heel de familie op reis naar de Moezelstreek. Het jonge volkje past zich aan het tempo van de ouderen aan, en er wordt lekker gegeten en gedronken. Thuis houdt Hilda van haken, breien en naaien. Ze is lid van het hobbyclubje ‘De gouden handjes’. Hou je goed, Hilda!