Hilda Smekens

Lees hoe Hilda de pijnduivel overwon

“Ik kan terug alles doen!”

Inleiding

‘Hilda’ is Oud-Germaans voor ‘machtig in de strijd’. In Mechelen woont een dappere vrouw die een heroïsche strijd voerde tegen de pijn. Die strijd heeft ze gewonnen, want ze stelt het opperbest nu. Lees hoe Hilda de pijnduivel overwon.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Mag ik deze dans?

Hilda is 74, en raad eens wat haar hobby is… ? Dansen, of liever dansles geven! En geloof het of niet: Hilda lijdt aan de ergste graad van artrose, artritis, reuma plus hartritmestoornissen. Hoe lijm je dat samen? Even terugreizen in de tijd. Hilda heeft nooit fysieke inspanning geschuwd in haar leven. Als jonge mama van 4 kindjes had ze geen vervoer en moest ze haar boodschappen te voet doen. Later werd ze secretaresse, maar in de namiddag deed ze verpakkingen: sleuren met vrachten papier en postzakken. Met ouder worden begonnen de klachten. Artsen riepen het doembeeld van de rolstoel op, maar Hilda wou niet van weten van een operatie. In haar kennissenkring kent ze gelijkaardige gevallen die van de regen in de drop geraakten.

Krantje

Via een krantje hoorde Hilda over Andullatietherapie. Ze bezocht een lokaal testevenement en wist onmiddellijk dat ze een ontdekking gedaan had. Toch twijfelde ze om de investering te doen. Hoe dan ook, er moest iets gebeuren: “Ik was wanhopig. Ik leed ondraaglijke pijn. Er moest gewoon iets gebeuren. Wel, ik heb het geriskeerd”. Ook dit was een dappere keuze, want, ongelofelijk maar waar, op heden is Hilda klachtenvrij!

Transformatie

Onlangs is Hilda zelfs op verlof geweest naar Kroatië. Op het vliegtuig kon ze natuurlijk haar ANDUMEDIC® 3 niet meenemen. En waar ze voor vreesde gebeurde dan ook. Geleidelijk voelde ze de pijn opnieuw opkomen, maar ze heeft desondanks van de reis kunnen genieten. Het eerste wat ze deed toen ze thuiskwam, was uiteraard een andullatiesessie. Op heden kan ze opnieuw alles doen: “Ik kan terug mijn huis schoonmaken en boodschappen doen. En sommige dagen voel ik zelfs helemaal geen pijn meer”. Maar vóóral kan Hilda opnieuw haar gepensioneerden dansles geven.