Hervé Lauwaert

Trendy kapper uit Gent gebruikt ook Andullatie in zijn kapsalon

'Een kap- en verzorgingsbeurt zie ik als een totaalbeleving'

Biografie

Hervé Lauwaert is een dynamische, opgewekte jonge veertiger die met veel flair zijn zevenkoppig team leidt en stuurt. Hij is alomtegenwoordig in zijn druk beklant salon en behandelt elke cliënt met een zee van aandacht.

In de drukke Zuidstationstraat te Gent, vlak bij het Woodrow Wilson plein, bevindt zich de trendy kapperszaak van Hervé Lauwaert. In zijn bijna 20-jarige carrière heeft hij tot ver buiten onze landsgrenzen naam en faam gemaakt mijn zijn unieke, biologische aanpak. Bij de Biokapper worden immers angstvallig producten vermeden die ook maar een greintje aan chemicaliën bevatten. Chemicaliën die op termijn zeer schadelijk kunnen zijn en zelfs diverse kankers kunnen veroorzaken. Hier krijg je enkel kleurspoelingen, shampoo’s of verzorgingscrèmes van natuurlijke samenstelling, op basis van  woestijnzand, pure zijde, klei en kruiden. Wat dieper navragen leert ons dat die eerbied voor het leven en voor de natuur bij Hervé Lauwaert gegroeid is vanuit een lange en harde persoonlijke strijd tegen levensbedreigende aandoeningen. We kunnen rustig stellen dat hij niets in de schoot geworpen kreeg, noch op persoonlijk noch op professioneel vlak.

Bezige bij
Een trendy suggestie hier, een finishing touch daar... tussen al deze persoonlijke zorg en attenties kent hij bitter weinig momenten van rust op een doordeweekse werkdag. En alsof het niet genoeg is, verzorgt Hervé Lauwaert dan ook nog eens de hairstyling voor diverse magazines, waaronder ook de Vogue Bangkok Edition. Hij werd tevens verkozen bij de Top 25 van de Belgische haarkappers door het magazine Feeling.

PijnverlichtingMijn weg naar andullatie

Met vallen en vooral veel opstaan
Sinds hij 4 werd, leeft Hervé met het doembeeld van ziekte en pijn. Hij werd 14 jaar lang behandeld in het UZ Gent en onderging er tal van operaties voor verschillende aandoeningen aan nek, onderrug, schouders en andere gewrichten. Er zijn er die het voor minder zouden opgeven, maar niet Hervé. Het sterkte zijn wilskracht, karakter en doorzettingsvermogen. Het bepaalde tevens zijn onwrikbaar geloof in gezonde, biologische producten en ingrediënten en groeide uit tot een ware ode aan het leven.

Ruim 6 jaar geleden nam zijn leven een andere wending. Hij leerde de andullatietherapie en de ANDUMEDIC® van hhp kennen op de Beauty & Body beurs in Gent. Eén enkele proefsessie volstond om hem van de voordelen te overtuigen. Momenteel beschikt Hervé Lauwaert persoonlijk zowel over een gewone ANDUMEDIC®  van hhp als over een ANDUBED®.

“Per dag maak ik verschillende keren intensief gebruik van de Andullatietherapie. Ik onderga daarnaast ook nog heel wat kiné-sessies. De ANDUMEDIC®vormt hier een perfecte aanvulling op. De Infrarood warmte en de vibraties zorgen er eenvoudigweg voor dat ik mijn werk kan blijven doen. Andullatie is voor mij gewoon onmisbaar, ik heb de pijn erdoor onder controle gekregen en het houdt me aan de gang. Ik kan me geen leven meer voorstellen zonder Andullatietherapie”, weet hij ons te vertellen.

Cliënten mogen meegenieten
Omdat hij zo tevreden is over de Andullatietherapie, heeft hij deze ook geïntegreerd in het verrassende concept van zijn kapsalon. Originaliteit en creativiteit zijn hem zeker niet vreemd, zo breidde hij eerder reeds zijn kapsalon uit met een openluchtvleugel. Hier worden zijn cliënten letterlijk en figuurlijk verzorgd en gekapt in de schaduw van een palmboom.

Binnen in het salon treffen we nu ook een lounge-gedeelte aan met een ANDUMEDIC®, extra voorzien van een lichtherapie-unit en een iPod met relaxerende muziek en geluiden. Deze lounge kwam er natuurlijk omdat hij zelf dagelijks de rustgevende effecten van de andullatietherapie kan ervaren. En aan de reacties van het cliënteel te horen, was dit een zoveelste schot in de roos.

“Een kap- en verzorgingsbeurt zie ik als een totaalbeleving. Ik doe meer dan alleen maar knippen. Bij mij moeten de cliënten de wachttijd niet doorbrengen in confrontatie met hun eigen spiegelbeeld. Een kapbeurt raakt vaak aan het zelfbeeld van de cliënten, aan de diepere gronden van hun persoonlijkheid en ik ga ervan uit dat  zoiets beter werkt wanneer de cliënt volledig ontstrest is. Daarom heb ik een formule uitgewerkt waarbij steeds eerst een relaxerende massage op het programma staat. Mijn cliënten komen zo helemaal tot rust en dat laat me nog meer toe om ze een creatief kapsel aan te meten dat echt overeenstemt met hun diepste ‘ik’”, legt een enthousiaste Hervé Lauwaert uit. Of hoe een positieve persoonlijke ervaring ook nog eens kan uitgebouwd worden tot een succesvol commercieel idee!