Hernia patiënt

Ontdek hoe je hernia kan verlichten en medicatie stoppen

"Nu neem ik geen medicatie meer"

Pijnverlichting Hernia wordt draaglijk dankzij Andullatie

Reportagereeks over hernia

Dr. Guy Declerck is rugspecialist en chirurg. Hij weet dus als geen ander wat mensen met een hernia te verduren krijgen. Hij maakte een reeks korte reportages over patiënten die hun rugklachten sterk wisten te verlichten dankzij Andullatie. Eén van hen is deze meneer. Ziehier zijn relaas.

Diagnose: hernia

Hij is 59. Hij sukkelde jaren met een 'zere rug' en 5 jaar geleden liet hij zich onderzoeken door een rugspecialist. De diagnose luidde: twee hernia's. Hernia betekent letterlijk 'uitstulping'. Concreet betekent dit dat het vezelige kraakbeen van de tussenwervelschijf beschadigd werd en de geleiachtige binnenkern naar buiten puilt. De druk op de naastliggende zenuw veroorzaakt pijn.

Kennismaking met Andullatie

Op een beurs zag hij een ANDUMEDIC® 3. Hij kreeg de gelegenheid om even een proefsessie te doen. Hij heeft toen onmiddellijk beslist een ANDUMEDIC® 3 voor eigen gebruik aan te schaffen. Hij wist van in het begin dat de ANDUMEDIC® 3 hem niet zou genezen van zijn hernia, maar dat de symptomen toch aanzienlijk verlicht zouden worden.

Medicatie

Voordat hij zijn ANDUMEDIC® 3 aanschafte  nam hij medicatie, meer bepaald bloedverdunners. Pijnstillers daarentegen heeft hij voor zijn hernia nooit genomen. Nu neemt hij helemaal geen medicatie meer.

Dagelijkse therapie

Hij probeert elke dag een kwartiertje tot een halfuur op de ANDUMEDIC® 3 te gaan liggen. Maar het lukt hem niet altijd. Als hij om een of andere reden zijn therapie niet heeft kunnen doen, voelt hij opnieuw zijn hernia. Een andere factor die bij hem van invloed is zijn de weersomstandigheden. Vooral de vochtigheid speelt een grote rol: hoe groter de vochtigheid, hoe meer last hij heeft van zijn hernia. Hij heeft ook grote baat bij het infrarood dat de symptomen sterk doet verminderen.