Hans Elenbaas

Deze kinesitherapeut beschrijft hoe Andullatie voor een aangenamer leven zorgt

'Dankzij de ANDUMEDIC® kunnen een heleboel mensen een aangenamer leven leiden'

Biografie

Hans Elenbaas (59) is fysiotherapeut en runt, inmiddels al 40 jaar, samen met zijn collega Ed Seelaar ‘De Nieuwe Dam’, een groot paramedisch centrum in Schiedam.

In de praktijkMijn weg naar andullatie

Hans Elenbaas is al jaren actief als fysiotherapeut. Hij runt een grote praktijk in Schiedam : De Nieuwe Dam. Daar werken in totaal 14 collega’s. Er worden heel wat disciplines aangeboden : fysiotherapie, manuele therapie, bekkentherapie, dry needling, kaakfysiotherapie, acupunctuur, oefentherapie en logopedie. Het gaat hier dus om een paramedisch centrum. Hans zelf neemt vooral de talrijke chronische pijnpatiënten voor zijn rekening : mensen met reuma en fibromyalgie. Er is ook een derde groep waarvoor heel weinig te doen is, maar die ongelofelijk goed reageert op andullatietherapie. Andullatie ondersteunt hen in de gewone bewegingstherapie.

Als ze eerst andullatie toegediend krijgen, verloopt de training minder pijnlijk en gaan ze fit terug naar huis. Hans leerde Andullatie kennen via een patiënte van hem. Ze vertelde een onwaarschijnlijk verhaal : haar ondraaglijke pijn verdween bijna helemaal nadat ze op een vibratiematras was gaan liggen. Op haar vraag of dit iets voor haar was moest Hans het antwoord schuldig blijven. Hij keek op internet en zijn eerste reactie was er een van scepsis. Vorige herfst bezocht hij de HISWA-botenshow en daar stond diezelfde matras duidelijk uitgestald. Normaal zou hij aan zoiets voorbijlopen, maar hij wou het ditmaal toch eens uitproberen.

Hijzelf had toen wat rugpijn nadat hij wel 10 boten bezocht had. Toen hij terug van de matras ging, was, tot zijn stomme verbazing, zijn pijn bijna helemaal verdwenen en kon hij lekker de HISWA verder bezoeken. Sommige van zijn patiënten hebben ook last van slapeloosheid. Blijkt dat de ANDUMEDIC®3 ook een schitterend programma heeft voor dit probleem. Het blijft een raadsel voor Hans hoe dat werkt. Maar feit is dat mensen zich prettiger voelen en goed op de therapie reageren. De collega’s zijn voorlopig kritisch, de patiënten helemaal niet! Hij beveelt patiënten de ANDUMEDIC®3 van harte aan, vooral wanneer chronische pijn het leven grondig bederft. Dankzij de ANDUMEDIC®3 kunnen een heleboel mensen (niet iedereen, maar heel veel) een aangenamer leven leiden, met minder pijn en meer beweeglijkheid.