Gusta Steffens

Gusta verveelt zich geen moment meer dankzij Andullatie

“Ik kan terug de keldertrap doen!”

Inleiding

Samen met echtgenoot Marcel geniet Gusta van welverdiende rust na een rijkgevuld leven. Op haar 70ste is ze nog heel actief spijts enkele ouderdomskwaaltjes. Gusta heeft last van haar rug. Maar dankzij goede medische zorgen en een speciale therapie waar ze, naar eigen zeggen, veel baat bij heeft, valt het allemaal wel mee.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Wervelprobleem

Gusta heeft rugproblemen. Zelf noemt ze het ‘een doorgezakte wervel’. Nochtans heeft Gusta nooit zware arbeid verricht. In haar jeugd werkte ze in een naaiatelier en na haar huwelijk deed ze het huishouden bij haar man die zelfstandig loodgieter was. Gusta kreeg cortisonespuiten. Maar de werking daarvan neemt geleidelijk af. Eerst was ze 6 maand goed, uiteindelijk nog drie maand. De uitstralingen naar haar benen werden heel pijnlijk en brachten ook haar mobiliteit in het gedrang. Uiteindelijk liet Gusta zich opereren. Met succes! Door middel van vier boutjes hadden de chirurgen de wervel opnieuw gefixeerd. Maar om een of andere reden was eentje daarvan terug losgeraakt, zodat Gusta binnen de week opnieuw onder het mes moest. Na afloop waren de uitstralingen weg, maar ze had nog steeds pijn aan haar rug.

Weelde

Via de Gazet van Antwerpen vernamen Gusta en haar man dat er een Andullatieweekend doorging in Weelde. Marcel, die echt bekommerd is om de gezondheid van zijn vrouw, zei terstond: “Daar moeten we toch eens heen gaan”. De proefsessie was effenaf heerlijk en Gusta koos resoluut voor Andullatie. Terecht blijkt nu: “Ik doe de therapie dagelijks. Die matras is heel goed voor mijn rug en mijn benen. Vroeger stapte ik heel slecht. Nu kan ik terug de keldertrap doen, zonder met beide voeten op één trede te moeten rusten”.

Huisduif

Gusta en Marcel zijn gelukkige mensen. Sinds jaar en dag is Marcel een gepassioneerd kanariekweker, terwijl Gusta zich uitleeft in het huishouden. Voor poetsen en strijken krijgt ze huishoudhulp, maar al de rest doet ze nog zelf: soep maken, confituur, etc. Gusta: “Ik verveel me geen moment”. En zo hoort het!