Gisela De Roeck

De pijn krijgt gewoon geen kans meer!

Ik heb teveel zwaar werk gedaan!

Inleiding

Gisela is niet vies van werken, zelfs niet van zwaar werk. Momenteel sukkelt ze met haar rug en nek. Maar een goede Belg trekt zijn plan en gaat op zoek naar oplossingen. Gisela vond een natuurlijke therapie waarmee ze, naar eigen zeggen, goed gebaat is. Ze gaf tekst en uitleg aan onze reporter.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Bus

Gisela zit met een dubbele hernia in haar rug: een van onder en een van boven. Hoe dat gekomen is? “Ik denk dat ik werk gedaan heb dat misschien wat te zwaar is voor vrouwen. We hebben tweemaal verbouwd, en telkens heb ik geholpen bij de werken, met beton en zo... Maar ik heb ook met de autobus gereden, een schoolbus. Hoewel het maar enkele uren per dag was, heeft het me geen deugd gedaan. De zetel en de besturing kwamen niet overeen met mijn gestalte, en zo zit je constant in een ongemakkelijke houding.” Gisela werd ook geopereerd aan haar hart, en staat momenteel op invaliditeit. Wat haar rug betreft daarentegen, is ze niet zo te vinden voor chirurgie.

Niet opereren!

Gisela bezocht een specialist en die zei: “Ik opereer niet, zolang u op een andere manier geholpen kunt worden”. Zo gezegd, zo gedaan. Gisela ging op zoek naar een efficiënte oplossing. In Flanders Expo botste op de Andumedic, een toestel op basis van vibraties en infrarood, dat de voorbije jaren steeds vaker ingezet wordt voor pijnverlichting. Blijkbaar heeft Gisela de goede ader gevonden: “De pijn is meer dan de helft afgenomen. Ik geef een 8 op 10! De pijn krijgt gewoon geen kans meer. Als ik het voel opkomen, ga ik zeker drie keer per dag op de matras. Jammer dat ik ze niet kan meenemen op vakantie. ’t Is een investering, maar je haalt het er weer uit. Anders moet je naar de kiné, en die staat ook niet altijd paraat voor je”

.
Creatief

Nu Gisela niet meer met de bus kan rijden, probeert ze toch zinvol actief te blijven. En hoe! Ze is een creatieve duizendpoot: naaien, breien, bloemschikken, dansen (en na de dans op de matras!). Kortom, ondanks haar gezondheidsprobleem leidt ze een fijn en boeiend leven.