Gertrud De Maertelaere

“Andullatie gaf mij en mijn gezin een nieuw leven!”

Inleiding

Het leven van een zelfstandige kan je best omschrijven als ‘werken, werken, werken’. Men zegt wel eens dat arbeid adelt. Maar teveel is teveel. Vroeg of laat protesteert het lichaam keihard en dan moet je dringend iets ondernemen. Gertrud De Martelaere kan ervan meespreken. Op een gegeven moment lag ze helemaal geveld door een spierziekte. Maar ze vond, wonder boven wonder, een efficiënte oplossing.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Frituur

Gertrud bakte dagelijks heerlijke frietjes voor haar cliënteel. Twintig uur per dag was ze in de weer in haar frituur. Je zou voor minder… Plots protesteerde haar lichaam. De diagnose luidde ‘fibromyalgie’. Gertrud kreeg ondraaglijke spierpijnen over haar ganse lichaam. Wie enige ervaring heeft met deze ziekte weet dat het geen lacheding is. Niets kon Gertrud nog doen zonder pijn te voelen. Hopeloos ging ze op zoek naar een werkzame therapie.

Tot zelfs in Indië

Gertrud probeerde een hele resem therapieën: kinesitherapie, acupunctuur, een maandverblijf in Indië (waar genezing beloofd was) en uiteraard ook een vracht medicatie. Gertrud kreeg een zware cocktail van drie verschillende tranquillizers voorgeschreven. Ze zegt zelf: “Ik werd er nog zieker door!”. Een vriend van Gertrud zei op een zeker moment: “Gertrud, met uw spierpijnen moet ge naar Kurt (de kiné)!” Daar maakte Gertrud kennis met Andullatietherapie, een combinatie van trillingen en infrarood.

Eind goed, al goed

Inmiddels zat Gertrud met een pijnscore van 10 op 10. De eerste Andullatiesessie was voor haar een ware revelatie: “Ongelofelijk! Ik doe de therapie nu sinds tweeënhalve week, in principe tweemaal per dag, soms zelfs driemaal. Mijn levenskwaliteit is enorm gestegen. Momenteel ben ik volledig pijnvrij en neem geen medicatie meer. Ik ga tweemaal per week sporten, ik fiets, doe mijn huishouden, poets, kortom van alles. Ook mijn huisgenoten gebruiken het. Ik kan Andullatie alleen maar aanbevelen, aan iedereen. Waarom? Omdat ik weet dat het werkt”.