Geert Van Esch

Geert wil op latere leeftijd nog steeds kunnen fitnessen

“De trillingen geven een aangenaam gevoel. Het ontspant.”

Inleiding

Rugproblemen zijn soms aangeboren, maar heel vaak zijn pakweg een hernia of rugslijtage het resultaat van fysieke overbelasting. Geert weet er alles van. Hij houdt nochtans van zijn job. Maar “teveel is teveel”. Hij deed zijn verhaal aan onze reporter.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Landbouwmachines

Geert is al 25 jaar mecanicien landbouwmachines: tractoren, oogstmachines, etc. De sector kende een hele evolutie: “Die machines zijn op heden zo zwaar geworden dat je bijna van bulldozers kan spreken”. Geert reviseert en demonteert motoren, moet cabines kantelen, transmissies uithalen: uiterst zwaar werk. Hij zegt: “Ik sta eigenlijk altijd in een onnatuurlijke houding. Mijn spieren zijn constant overbelast”. Geen wonder dus dat klachten de kop opsteken. Geert heeft last van rug-, schouder- en nekpijn. Hij onderging al een CT-scan in het ziekenhuis. De artsen spreken van hernia en artrose.

Remedies?

Geert vond soelaas bij kinés en chiropractors. Hij kreeg ook pijnmedicatie voorgeschreven. Nadeel is dat dit de oorzaken niet wegneemt. Plus de bijwerkingen: Geert had vaak last van maag- en spijsverteringsproblemen. Via een krantje vernam Geert het bestaan van Andullatietherapie, de gecombineerde werking van trillingen en infrarood. Op een weekend deed Geert een proefsessie en concludeerde: “Ik heb niets te verliezen”. Hij ging volop voor Andullatietherapie. Tot zijn grote tevredenheid, zoals zou blijken: “Ik doe minstens 1 sessie per dag. De trillingen geven een aangenaam gevoel, het ontspant. Het infrarood is ideaal tegen koude en vochtigheid: zalig! Als ik twee sessies per dag doe is de pijnverlichting tot 60 à 70%”.

Fitness

Geert heeft in Andullatie een goede klachtenbestrijder gevonden. Toch vreest hij dat hij zijn job wellicht niet tot aan de pensioenleeftijd zal kunnen doen wegens ‘te zwaar’. Hij zegt: “Gezondheid gaat boven alles. Ik wil op latere leeftijd nog kunnen fitnessen en niet als wrak eindigen. Op mijn leeftijd en met mijn ervaring kan ik gerust nog een andere job vinden”. Wijze Geert!