Florent Meul

“Geen pijnstillers als het niet nodig is!”


"Ik kan mijn motto over pijnstillers blijven naleven dankzij de natuurlijke pijnverlichtingstherapie die ik leerde kennen!"

Inleiding

Florent is bijna 80, maar blaakt van gezondheid. Tot zijn 60ste ‘boerde’ hij in de streek van Nieuwpoort. Hij had 12 melkkoeien, 30 runderen en 30 zeugen. De zware kustgrond leent zich uitstekend tot tarwe-, suikerbieten-, maïs- en grasteelt. In die tijd werd er nog veel handwerk gedaan. Toen hij op pensioen ging, verkocht Florent zijn hof en vestigde zich samen met zijn echtgenote in Don Bosco (Torhout), waar hij eerst nog wat hovenierde en dan verhuisde naar een gelijkvloerse woning. Al bij al paste het koppel zich vlot aan.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Op zijn 75ste kreeg Florent last van artrose in zijn rug, heupen en schouders. Hij heeft zijn klachten nooit gedramatiseerd. Florent heeft veel zware arbeid verricht in zijn leven. Toch vraagt hij zich af of dat wel de echte reden is van zijn artrose. Hij zegt: “Mensen die op een kantoor werken krijgen het toch ook? Ik denk dat te weinig bewegen het juist nog erger zou maken.” Misschien heeft hij wel gelijk. Hoe dan ook, Florent blijft niet bij de pakken zitten en doet nog wat hij kan. Zijn motto luidt: zo weinig mogelijk medicamenten nemen! En velen zullen hem geen ongelijk geven.

Drie jaar geleden zag Florent kans om Andullatietherapie uit te testen bij een kinesist in Kortemark. Andullatie is een natuurlijke pijnverlichtingstherapie gebaseerd op mechanische trillingen. Hoewel hij een abonnement aangeboden kreeg, voelde hij intuïtief aan dat dit toestel voor hem bestemd was: “Het voelde onmiddellijk goed aan!” Sindsdien ligt Florent zonder uitzondering een halfuur per dag op de ANDUMEDIC® 3 en slaagt hij erin zijn pijnklachten met niet minder dan 60% te reduceren.

Florent beseft: “Rust roest.” Daar leeft hij naar. Hij gaat nog heel vaak fietsen en schiet in de lach wanneer hij zichzelf 'poetsvrouw' noemt. Inderdaad, hij maakt eigenhandig het huis schoon! Wij wensen Florent en zijn echtgenote een gelukkige oude dag toe.