Eddy ervaart minder rugpijn dankzij Andullatie

“Ik kan terug bewegen en werken, en nog wel in de bouw!”

 

Eddy had al alles geprobeerd om zijn rugklachten te verzachten. Uiteindelijk leerde hij Andullatietherapie kennen: "M'n levenskwaliteit kreeg een ferme boost!"

Inleiding

Eddy Mockers behoort tot de trotse generatie die nog in de Limburgse kolenindustrie gewerkt heeft. De mijn in Waterschei sloot haar poorten in 1987: het slotakkoord van een roemrijk Limburgs verleden. Op dat moment was Eddy 31 jaar, nog volop in de fleur van het leven en dus bruisend van energie om nieuwe uitdagingen aan te gaan. De switch was eigenlijk niet onwelkom, omdat Eddy sinds zijn opgroei-jaren geplaagd zat met rugklachten. Nu, een kwarteeuw later, heeft hij nog steeds last van zijn rug, maar ontdekte wel een uiterst efficiënte natuurlijke pijnverlichtingstherapie: Andullatie.

PijnverlichtingMijn weg naar Andullatie

Rugklachten

“Sinds m’n 17de heb ik last van m’n rug, en het is nooit gestopt. Door het zware werk in de mijn werd ik uiteraard niet beter. Later ontdekten de artsen ook dat m’n ene been korter is dan het andere.” Na z’n mijnjaren converteerde Eddy zich tot drukker, en nog later tot plafonneerder met specialiteit ecologisch materiaal. Door zijn rugklachten is hij echter beperkt in zijn beweeglijkheid: “Als ik een stelling of ladder op en af moet, dan begint het rond de middag te steken. Dan moet ik afbouwen, en luisteren naar m’n lichaam.” Eddy betreurt ook dat hij niet meer kan sporten zoals vroeger. Hij zou dolgraag opnieuw kunnen ravotten en voetballen met zijn kleinkinderen.

Alles al geprobeerd

Alles heeft Eddy geprobeerd om zijn leed te verzachten: inspuitingen, chymopapaïne, tot vier operaties. Na een operatie voelde Eddy zich telkens top, maar tot zijn spijt moest hij constateren dat de klachten geleidelijk aan terugkeerden. Via een fervente Andullatie-beoefenaar in zijn buurt maakte Eddy kennis met deze natuurlijke therapie op basis van trillingen en infrarood. Vanaf de eerste Andullatiesessie had hij het gevoel dat er echt iets positiefs gebeurde: langzaam maar zeker trok de pijn weg. Tot op heden doet Eddy zijn dagelijkse sessie, of, indien nodig, zelfs meerdere.

Stressvrij

Inmiddels is Eddy dermate tevreden over zijn therapeutische resultaten dat hij akkoord ging om hhp-ambassadeur te worden: “Wellicht zal ik een aantal zaken nooit meer kunnen, maar algemeen kan ik terug bewegen, werken, en nog wel in de bouw! Ik kan pijnvrij rondwandelen, fietsen. Kortom: m’n levenskwaliteit kreeg een ferme boost. En ook mentaal werkt het uitstekend. Het ontspant, ontstresst. En heb ik al eens een slecht gevoel, dan leg ik me op de matras, en ik kan er weer tegenaan!”