Dirk overwon fibromyalgie dankzij Andullatie

“Ik kom zonder moeite de dag door.”

Terug pijnvrije dagen

Dirk is 53 en werkt als magazijnier. Naar eigen zeggen gaat hij dagelijks met veel plezier werken. Dat is echter niet altijd zo geweest. Dirk is namelijk fibromyalgie-patiënt. Zijn gezondheidsproblemen zijn zonder twijfel het gevolg van overbelasting, stress en onregelmatige ploegenarbeid. Maar gelukkig functioneert Dirk opnieuw zo goed als normaal. Hij verklapte ons hoe hij tot een oplossing kwam.

Ondanks fibromyalgie terug pijnvrij werken, fietsen en wandelen

Luisteren naar je lichaam

Al 10 jaar had Dirk enorme last van ontstekingen, hoofdpijn, vermoeidheid. De diagnose van de reumatoloog luidde: fibromyalgie en het begin van cvs. Over de oorzaken zegt Dirk: “Ik heb te weinig rust genomen en te weinig geluisterd naar m’n lichaam. Ook stress is een boosdoener. Onregelmatige dag- en nachtshifts vormen een zware belasting. Als je steeds op andere uren werkt, eet en slaapt raakt je lichaam uiteindelijk uitgeput. Door mijn klachten kon ik op den duur zelfs niet meer wandelen en zat ik overdag constant met een pijnniveau van 8 op 10.”

Op zoek naar een efficiënte therapie

Dirk ging wekelijks naar de kinesist en nam op een bepaald moment een vracht medicatie en voedingssupplementen. Hij zegt: “Alles heb ik geprobeerd, maar niets hielp echt. Op den duur begin je aan jezelf te twijfelen.” Via de Zondagskrant hoorde Dirk over de mogelijkheid om Andullatie uit te testen bij een kinesist. Zo gezegd, zo gedaan. Bij een kinesist in Gits deed hij zijn eerste Andullatie-beurt en het gaf hem onmiddellijk een goed gevoel. Op heden Andulleert hij al 3 jaar: aanvankelijk 3x per dag, nu nog 1x telkens 15 à 30 minuten. De resultaten zijn spectaculair: “Ik kom zonder moeite de dag door. Wandelen gaat terug vlotter dan voorheen. Mijn medicatie heb ik voor 3/4 afgebouwd en ik heb geen kiné-behandeling meer nodig. Mijn pijnscore ligt nu rond de 1 à 2 op 10.”

Vogels, fietsen, wandelen

In zijn vrije tijd is Dirk vogelliefhebber en gaat hij graag wandelen of fietsen met zijn vrouw. Dankzij Andullatie kan dit opnieuw pijnloos. Dirk is heel opgetogen met het herstel van zijn levenskwaliteit. Geen wonder dat hij de AnduMedic bij iedereen aanprijst.