Cyril Despres

Cyril Despres vertelt over zijn ervaringen met Andullatie

De ‘plus’ die je van andullatie krijgt is mooi meegenomen

Biografie

Cyril Despres is een Franse rallypiloot. Hij won 5 keer de Dakar-rally. Met een schitterend palmares aan overwinningen en podia op de belangrijkste internationale rally’s behoort hij tot de top van de rallysport. Sinds enkele jaren woont hij in het vorstendom Andorra.

PerformanceMijn weg naar andullatie

De vijfvoudige kampioen van de Dakar-rally ontving ons in zijn huis. Hij vertelde ons over zijn ervaringen met andullatietechnologie bij de beoefening van zijn zware, veeleisende sportdiscipline.

Joaquim Purito Rodriguez traint in hetzelfde sportcentrum als hij. Tijdens de voorbereiding op de Dakar-rally mocht hij de ANDUMEDIC®3 lenen. Zo leerde hij die kennen.
Rally is een sport waarbij rug en ledematen het hard te verduren krijgen omdat je op oneffen terrein rijdt. Daarom (zoals trouwens in elke elitesport) moet de piloot zich zorgvuldig voorbereiden, zowel fysiek, fysiologisch als psychologisch.

Hij gebruikt Andullatie vooral na de training.
Aangezien een Dakar-rally zo’n 9000 kilometer lang is, wat neerkomt op 15 dagen motorrijden, heb je vooraf een vrij lange training nodig. Toch al gauw 2 à 3 uur per dag. Dan komt de ANDUMEDIC®3 goed van pas.
Na een zware trainingssessie draagt het andullatie-effect op het spier-, beender- en zenuwstelsel bij tot de recuperatie, maar ook tot preventie van eventuele kwetsuren en een algemeen gevoel van welbehagen van de sporter. Dit vertaalt zich in een globale verbetering van zijn rendement.
Hij heeft de ANDUMEDIC®3 voor de eerste keer meegenomen naar de Dakar-rally 2014, waar hij in een speciale ruimte in hun kamp ligt om ’s avonds vóór het slapengaan te gebruiken.
De onderlinge verschillen tussen goede sporters (of hier piloten) zijn namelijk heel klein. De ‘plus’ die je van Andullatie krijgt is dus mooi meegenomen en de sporter zal er beter door kunnen presteren.