Christophe Rochus

Christophe Rochus legt uit dat tennis een complete sport is wat spiergebruik betreft

'Het vergt geen inspanning'

Biografie

Christophe Rochus is een Belgisch ex-proftennisser. Hij was prof van 1996 tot 2010. Zijn jongere broer Olivier tennist ook.

PerformanceMijn weg naar andullatie

Christophe Rochus legt uit dat tennis een complete sport is wat spiergebruik betreft. Alle spiergroepen worden gebruikt hoewel men toch kan zeggen dat de rug en de benen het meest belast worden. Hij kwam voor het eerst in contact met andullatietherapie toen hij vorig jaar deelnam aan een tornooi, maar zijn conditie allesbehalve was. Hij had lang niet meer gespeeld en dacht dat het niet zou lukken. Hij onderging een andullatiesessie en de volgende dag was hij in een ongelofelijke conditie. Hij kon amper geloven dat hij zich de vorige dag zo belabberd had gevoeld. Andullatie is ideaal om te recupereren en daarom raadt hij het alle spelers aan. Het voordeel is dat het geen inspanning vergt, wat niet kan gezegd worden van een gewone stretching. Christophe Rochus is van oordeel dat dit supergoed materiaal is om te recupereren.

Francis Borlée is tennistrainer en gebruikt daarom ook zelf de ANDUMEDIC®. Maar hij probeert zijn spelers er warm voor te maken. Hij gaf ook reeds uitleg aan tenniscoach Philippe De Haes en aan Reginald Willems. Een tennisfenomeen is Nadal. Hij gebruikt Andullatie in een totaalconcept, meer bepaald in combinatie met zuurstof. In zijn zuurstoftent gebruikt hij Andullatie om nog beter te recupereren. Francis heeft thuis een ANDUMEDIC® en die wordt ook regelmatig gebruikt door de spelers om te recupereren na een wedstrijd of een training. Het nut van zo'n behandeling is dat ze de volgende dag helemaal geen last hebben van spierpijn of spanning. Ze kunnen er weer eens 200 % tegenaan en dat is een goede reden tot blijdschap.