Christl Geerinckx

“De pijn is zeker voor de helft afgenomen”

Inleiding

Christl Geerinckx uit Kessel-lo heeft alles om gelukkig te zijn: een man, een dochter, een kleinkind, een mooie job,... en een appartement aan zee! Slechts één ding overschaduwt haar geluk: rugproblemen. Lees hoe Christl aan dit probleem verhielp.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Christl zit opgescheept met een hernia. Gelukkig is haar werk fysiek niet uitzonderlijk zwaar. Ze doet een ‘bureaujob’ en dat is meestal zitten. Vroeger was ze productieplanner en was ze voortdurend in beweging. Ze vraagt zich zelfs af of het voor een rugpatiënt niet beter is regelmatig te bewegen dan voortdurend te zitten. Haar baas heeft haar nu een ergonomisch bureau gegeven waar ze zowel kan zitten als staan. Momenteel gaat het redelijk goed, maar ze moet wel opletten wat ze doet. In januari moest ze in allerijl op de spoeddienst opgenomen worden omdat de hernia ‘erin geschoten’ was. Christl brulde het hele huis bijeen. En dat omdat ze gewoon een paar verkeerde bewegingen uitgevoerd had bij het schoonmaken van de deurlijsten.

Gelukkig kwam het toen niet tot een operatie. Want daar is Christl doodsbang voor. Niet zozeer voor het opereren zelf, dan wel voor de mogelijke gevolgen. Christl : “Ik ken niemand die een jaar na de operatie zegt: ik had het eerder moeten laten doen.” Feit is dat rugpatiënten zich kort na een operatie beter voelen, maar later vaak opnieuw in de problemen raken. Christl zocht dus een andere oplossing. Aan zee maakte ze kennis met andullatie: een nieuwe therapie op basis van trillingen en infrarood. Ze doet het nu bijna een jaar. Evaluatie: “Ik heb daar goede resultaten mee!”

Christl is heel tevreden dat de pijn afgenomen is : “Zeker voor de helft”. Ze kan haar job doen, haar medicatie tot een minimum reduceren, en voor de rest wandelen en fietsen à volonté. Want dat is de grote hobby van het gezin: wandelen aan de kust. Bedoeling is daar ooit te gaan wonen. En dat gunnen wij Christl en haar man van harte!