Christel Schrooten

“Trillingen helpen me ontspannen”

Inleiding

Je hoort wel eens: ‘Stress is een killer’. Inderdaad, op heden zijn tal van gezondheidsklachten te wijten aan psychische overbelasting. Wat kan je doen om minder snel ten prooi te vallen aan stress, of om de gevolgen ervan te neutraliseren? We vroegen het aan Christel Schrooten uit Bree.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Zorgsector

Christel zit in de zorgsector. Momenteel begeleidt ze geplaatste jongeren tussen 17 en 20 jaar naar zelfstandig wonen toe, waarbij ouders, vrienden, vriendinnen, etc. betrokken worden. Fysiek is dit geen zwaar werk, maar psychisch kan het wel eens belastend zijn. Stress kan zich o. m. uiten in psychosomatische klachten. Bij Christel is dat schouder- en nekpijn. Wie vaak blootstaat aan stress moet zich dus extra ontspannen.

Hoe ontspannen?

Christel heeft 9 jaar gejogd samen met een vriendin. Joggers kennen het fenomeen van ‘positieve verslaving’. Op den duur heb je je kilometers nodig om je lekker te voelen. Ook Christel kon zich heel goed ontspannen door te lopen, vooral in combinatie met een gesprek. Jammer genoeg moest haar vriendin afhaken om medische redenen, zodat Christel alleen overbleef. En dat was niet echt haar ding. Inmiddels heeft ze een nieuwe ‘ontstresser’ gevonden: Andullatie. Dat is een combinatie van trillingen en infrarood. De Andumedic laat Christel toe beter haar hoofd leeg te maken, zoals tijdens een meditatie. Ze preciseert: “De intentie moet er wel zijn. Dan helpen die trillingen. Die matras is a. h. w. de randvoorwaarde om me geestelijk te kunnen ontspannen”.

Resultaten

Naar eigen zeggen zijn Christels schouder- en nekklachten toch wel met de helft afgenomen. Andullatie ontspant niet alleen, maar geeft haar ook verse energie als ze vermoeid is. Alles hangt af van de keuze en de intensiteit van het programma. Andullatie krijgt dus een vaste plaats in het rijkgevulde leven van deze actieve vrouw. Naast haar werk rijdt ze graag met de motor, bezoekt ze rallycrossen met haar vriend en spreekt ze regelmatig af met vriendinnen.