Cathy en haar Andullatie-ervaring met spasmofilie

“Ik moest noodgedwongen op zoek naar externe middelen”

Geen medicatie voor fibromyalgie!

Ondanks een pijnlijke spieraandoening geniet Cathy van het leven. Goedlachs en optimistisch leeft ze zich creatief uit in haar schrijfjob en interesseert ze zich voor 1001 dingen. Aangezien ze geen medicatie verdraagt moest ze noodgedwongen op zoek naar ‘externe middelen’. Ze vond een efficiënte pijnverlichtingstool in de Andumedic. Onze hhp-redacteur mocht haar opbellen. Resultaat: een leuk onderonsje tussen copywriters...

Andullatie is mijn enige natuurlijke redding!

Fibromyalgie

Cathy lijdt aan een vorm van fibromyalgie die je best als spasmofilie kan omschrijven. Qua gezondheid kreeg ze het vrij hard te verduren in haar leven. Als kind kreeg ze gewrichtsreuma, een bacteriële infectie die soms fataal is. Cathy herstelde dankzij zware medicatie. Maar spierpijn bleef haar achtervolgen en verergerde zelfs met de jaren: “Je pijndrempel past zich aan. Maar van nature kan ik wel wat verdragen”. Hoewel opgeleid tot grafica aan St.-Lucas kwam Cathy terecht in het bedrijfsleven. Ze werd projectleider en in aansluiting hiermee copywriter in de financiële sector. Ze houdt enorm van haar creatieve job, maar voortdurend stilzitten vóór de computer is niet ideaal voor haar gezondheid.

Externe middelen

Ook het feit dat ze in de grootstad woont waar de luchtkwaliteit niet optimaal is speelt haar parten. Onlangs was Cathy met vakantie in Zuid-West-Engeland : “Die droge zuivere lucht deed wonderen!” Bovendien verdraagt Cathy geen medicatie. Ze moet dus noodgedwongen haar heil zoeken in natuurlijke, ‘externe’ remedies. Via haar broer werd ze geattendeerd op het bestaan van Andullatietherapie, een combinatie van vibraties en infrarood. Cathy liet een adviseur komen en was naar eigen zeggen ‘onmiddellijk verkocht’: “Ik heb heel veel baat van het infrarood qua pijnbestrijding. De trillingen gebruik ik vooral om te ontspannen. Het is een heel performant toestel. Ik ken het door en door inmiddels. Het laat mij ook toe af en toe eens een kinébezoek over te slaan”.

Levensgenieter
Kortom, Andullatie geeft Cathy’s levenskwaliteit een boost. Ondanks de ongemakken houdt ze er ook een hele rist hobby’s op na: lectuur (op de matras en met de kat op de schoot!), fotografie, bijleren, wandelen, etc. Zo zie je maar dat veel afhangt van je ingesteldheid.