Dag Allemaal 2011/11

Nadine uit De Haan stelt Andullatie voor aan Winnie Peeters

'Winnie, dochter van Bart Peeters heeft ook fibromyalgie'

PijnverlichtingMijn weg naar andullatie

In Dag Allemaal 2011/11 werd een interview gepubliceerd met Anneke, de echtgenote van Bart Peeters. Daarin heeft ze het uitgebreid over de ziekte van haar dochtertje, Winnie. Winnie lijdt aan fibromyalgie.

Reacties

De reacties waarin lezers hun medeleven uitdrukten bleven niet uit.

Eén lezer vond het een heel pakkende reportage. Hij is een hevige fan van Bart. En het doet hem plezier eens iets te vernemen over meer intieme aangelegenheden. Hij hoopt van harte dat Winnie snel mag genezen van haar fibromyalgie en wenst het hele gezin veel sterkte.

Een tweede reactie kwam van Nadine uit De Haan. Ze weet heel goed wat het is om elke dag pijn te hebben. Ze heeft namelijk zelf ook fibromyalgie. Het is een dagelijks gevecht tegen pijn en vermoeidheid. Ze werkt 4/5 en voor haar komt het erop aan een evenwicht te vinden tussen werken en rusten.

Wat haar ergert zijn reacties van mensen in de trant van: “Wat zie je er goed uit ondanks je fibromyalgie!” Ze weten niet wat het betekent om elke morgen op te staan met spierpijn. Evenals Winnie heeft ze verschillende onderzoeken ondergaan voordat de definitieve diagnose viel. Ze raadt Winnie aan ook voor een goede balans tussen school en vrije tijd te vinden. Ook voeding is heel belangrijk bij fibromyalgie. Zelf neemt ze voedingssupplementen en in de mate van het mogelijke wandelt en fietst ze regelmatig.

Na een vermoeiende werkdag ontspant ze zich op haar ANDUMEDIC® 3. De trillingen en de infraroodstralen hebben een zeer ontspannend effect op haar lichaam.

Ze wenst Winnie veel moed toe in haar ziekte. Ze moet beseffen dat er nog mensen zijn die aan fibromyalgie lijden. Ze weten heel goed wat het is om dagelijks pijn te lijden.

Lees hier de oorspronkelijke reactie in Dag Allemaal