Annick Peeters

“Ik herstel veel sneller en ervaar voelbaar pijnverlichting.”


"Ik wist niet meer welke houding ik moest aannemen om de pijn te verlichten, maar vond toen een natuurlijke oplossing."

Inleiding

"Ik ben Annick Peeters en ik baat een slagerij uit in Weyer bij Nieuwerkerken. Ik heb er al een hele lijdensweg op zitten. Vanaf mijn 14de ben ik rugpatiënte. Op mijn 17de zat ik meer dan een halfjaar in het gips. Daarna ging het enkele jaren goed, maar na mijn bevallingen begon ik weer te sukkelen, ook vanwege de leeftijd en het beroep dat ik uitoefen. De medische diagnose luidde: hernia in combinatie met artrose en lordose."

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Slagerij

"Ik heb heel veel last van pijn. Wie niet weet wat pijn is, kan het zich nauwelijks voorstellen: stekende scheuten met uitstralingen naar de benen. Van tijd tot tijd blokkeren al mijn spieren. Voor iemand die nog volop in het beroepsleven staat, is dit een regelrechte nachtmerrie. Beeld je in wat het is in een slagerij te werken. Het is koud, je staat voortdurend recht, je moet heffen en bukken tegelijkertijd, ... Indien de pijn maar één keer per dag opkwam, dan zou het nog gaan. Maar het is constant, vooral op drukke dagen zoals de zaterdag. Ook snijden is heel belastend voor de schouder. Heel mijn rechterkant is overbelast."

Medicatie

"Op zaterdagavond weet ik gewoon niet welke houding aan te nemen om geen pijn te voelen. Zitten helpt niet. Je kan natuurlijk gaan slapen of medicatie nemen. Maar ik ben heel erg tegen pijnstillers, omdat die het uiteindelijk nog erger maken. Doordat je je tijdelijk beter voelt, overschrijd je je limieten. Als zelfstandige heb je immers nooit gedaan. En zo berokken je je organisme nog meer schade."

Andullatie

"Ik leerde Andullatie kennen in de praktijk van mijn kinesist, Frank Grouwels. Ik heb niet geaarzeld zelf een toestel aan te schaffen voor thuisgebruik. Want het helpt me enorm om de dag min of meer normaal door te komen. Ik kan zeggen dat ik veel sneller herstel en een reële, voelbare pijnverlichting ervaar. Na een Andullatiesessie kan ik mijn taken veel beter aan. A propos, ik heb de Andumedic op een heel centrale plaats gezet zodat iedereen er gebruik kan van maken, zelfs de klanten!"