Anna Brabants

Anna Brabants wordt 87 en is nog steeds een onvermoeibare bezige bij, zij het met enkele ongemakjes. Hierbij helpt de ANDUMEDIC® 3

“De matras helpt ontegensprekelijk klachten verminderen, en het ontspant lekker”.

Biografie

Wie enige affiniteit heeft met kunst en ballet, kent ongetwijfeld de naam Brabants. Anna is de jongere zus van barones Jeanne Brabants, die in 1969 het ballet van Vlaanderen stichtte. Ook zij danste vanaf haar 9 e en is nog steeds actief in artistieke kringen. Balletdansen is uiteraard heel belastend voor de knieën en de rug: voortdurend sprongen maken en terug neerkomen. Komt daarbij dat in Anna’s tijd nog op beton gedanst werd. Ze zegt: “Wij waren pioniers in België. We moesten opboksen tegen bv. de Russen met hun lange traditie. Tegenwoordig worden de kinderen veel beter ‘geplaceerd’”. Kortom, Anna’s rug en gewrichten kregen wat te verduren tijdens haar lange carrière.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Op een dag zat Anna op internet en viel toevallig op een reclame over Andullatie, een natuurlijke therapie op basis van vibraties en infrarood. Anna’s eerste reactie was: “Tiens, dat ziet er interessant uit!” Ze kon de therapie uittesten thuis en ook haar man en kinderen waren ervoor te vinden. Inmiddels is Anna een vaste en tevreden gebruikster: “De matras helpt ontegensprekelijk klachten verminderen, en het ontspant lekker. Ik heb bestendig pijn, hoewel het draaglijk is. Maar pijnverlichting via Andullatie is natuurlijk altijd welkom”.

Anna blijft zowel geestelijk als lichamelijk actief. Naast haar betrokkenheid in de balletschool helpt ze ook mensen via sociaal werk. En dan is er ook nog haar gezin: haar man die 90 wordt, en haar beide zonen die het ver geschopt hebben in de kunstwereld. De oudste geeft klassiek ballet aan de Ecole Supérieure de Danse in Cannes, en de jongste is directeur-intendant van het Aalto theater van Essen. En raad eens wie voor zijn hondje mag zorgen als hij van dienst is? Mama natuurlijk!