Anita Dierickx

Anita moest op handen en voeten de trap op

“Ik moet maar 1 pijnstiller meer nemen tegenover vroeger 4.”

Inleiding

Anita Dierickx uit Merelbeke is niet alleen ‘jong-gepensioneerd’, maar ook ‘gelukkig-gepensioneerd’. Ze gaat volledig op in haar huishouden, de zorg om haar man en kleinkind. Zes maand geleden was het echter nog helemaal anders… Lees hoe en waarom!

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Polymyalgie

Anita heeft gewerkt als poetsvrouw in een firma : eenvoudige taken, die ze echter met hart en ziel uitvoerde. Toch was het zwaar werk, want plots kreeg ze last van haar rug. En nog geen klein beetje: de dokters vonden 5 hernia’s. Anita: “Mijn rug is kapot!”. Naast rugklachten kreeg ze ook last van algemene spierpijnen. De dokters noemden het ‘polymyalgie’, een variant van fibromyalgie. Anita: “Het is alsof je constant een zware griep hebt. Je spieren doen pijn, je benen, heel je lichaam”. Ze werd zelfs 14 dagen opgenomen in het ziekenhuis. Vaak was de pijn niet te harden. Ook het stappen lukte steeds moeilijker. Anita : “Op den duur moest ik op handen en voeten de trap op”.

Oplossing

‘Als de nood het hoogst is, is de redding nabij’. Haar man zocht koortsachtig naar een remedie. Eerst wou hij een lift laten bouwen. Maar dan botste hij via internet hij op de inmiddels vrij bekende ‘andullatietherapie’. Een afspraak was gauw gemaakt, en een adviseur kwam een demo doen thuis bij Anita. Vanaf de eerste sessie voelde Anita een opmerkelijke verlichting van haar symptomen. De adviseur legde uit dat ze de therapie wel regelmatig moest doen. Na één week andulleren ging ze zonder moeite de trap op en af.

Levenskwaliteit

Sindsdien doet Anita elke morgen trouw een sessie van drie kwartier. Ze zegt: “Het is precies zoals powertraining. Als je het maar af en toe doet bereik je niet veel resultaat”. Anita is heel tevreden: “Ik mag zeggen dat mijn klachten met 80% afgenomen zijn, en ik moet maar 1 pijnstiller meer nemen tegenover vroeger 4”. Kortom, haar levenskwaliteit is hersteld. Vol overgave zorgt ze voor haar man en kleinkind. Een uitstapje met de auto, en ze hoopt in de toekomst weer te kunnen gaan fietsen.