Andullatie zorgt voor minder pijn in rug en spieren bij Simonne

“M’n spierpijn is afgenomen en ik heb minder vaak last van verschot.”

Remedie voor rugklachten

Simonne, of ‘Sim’ in de omgang, is leerkracht in hart en nieren. Op haar 57ste kan ze alvast terugblikken op een mooie en lange carrière in het lager onderwijs. Een nobele taak: onze toekomstige generaties leren rekenen, schrijven, en - niet minder belangrijk - hen waarden en normen bijbrengen. Wie lang genoeg voor de klas gestaan heeft, zal volmondig toegeven dat dit een vrij belastende job is met grote verantwoordelijkheden. Sim sukkelt bovendien met rugklachten, maar vond een passende remedie.

“Voor mij is deze therapie onmisbaar!”

‘Verschot’
Sim noemt het een ‘verschot’ in de onderrug. In de praktijk varieert dit van matige pijn tot volledige blokkade. Eén keer was het zo erg dat de dokter geen andere remedie zag dan een spuit te zetten. Inmiddels wordt Sim al ruim 15 jaar geplaagd door dit rugprobleem. De oorzaak kent ze niet, maar ze merkt wel dat ze er in periodes van stress in ergere mate onderhevig aan is. De dokter raadde haar aan vooral te blijven bewegen, maar schreef ook ontstekingsremmers en spierontspanners voor. Ook bij de kiné vindt ze soelaas. Voor de rest probeert Sim zo veel mogelijk stresserende situaties uit de weg te gaan, en houdt ze er een gezonde levensstijl op na.

Ochtendritueel
Via haar zus kwam Sim in contact met een niet-medicamenteuze behandeling op basis van trillingen en infraroodwarmte: Andullatietherapie. Toen ze weer eens een ‘knakje’ voelde, stelde zuslief voor het Andullatietoestel grondig uit te proberen. Al vanaf de eerste sessie wist Simonne dat ze de ideale ondersteuning voor haar medische behandeling had ontdekt: “Sinds zowat een jaar is Andullatie m’n vast ochtendritueel. Elke dag na het ontwaken ga ik onmiddellijk op de matras. M’n spierpijn is afgenomen en ik heb minder vaak last van verschot. Van zodra zich een knak aankondigt, ga ik op het toestel om het te vermijden.”

Sport, lectuur en cultuur
Naast haar veeleisende job houdt Sim er enkele hobby’s op na. Ze is een verwoede lezeres van psychologische trillers en springt bij als vrijwilligster in het cultuurcentrum. Daarnaast gaat ze driemaal per week sporten (aerobics, wandelen, etc.), en dit ondanks haar rugklachten. Onlangs moest Sim krachtoefeningen met halters uitvoeren. De waarschuwing “dat ze zo stijf als een plank zou zijn” bleek ongegrond. Na afloop deed Sim een Andullatie-sessie, en voelde zich kiplekker. Niet voor niets is de AnduMedic ook voor professionele sportlui een onmisbare compagnon.