Andullatie in bedrijf

Ontdek waarom een bedrijf voordeel heeft aan Andullatie

'Ziekteverzuim wordt gereduceerd'

In de praktijkAndullatie op de werkvloer

De belangrijkste factoren om ziekteverzuim te reduceren op kantoor zijn : prettiger werken, ontspannen en pijnklachten reduceren. Andullatietechnologie op het werk biedt uitkomst. Importeur hhp Professional BV uit Moerdijk organiseert bedrijfsdagen om andullatietechnologie voor te stellen. Vandaag heeft een adviseur van hhp een afspraak bij een van de kantoren van  KAB  Accountance, een bedrijf met 130 medewerkers verspreid over een 60-tal vestigingen in Nederland. Ze hebben een zittend beroep : vaak in de auto, achter het bureau. Ondanks maatregelen op ergonomisch vlak in de zin van aangepaste stoelhoogte en een goed bureau komt het toch voor dat medewerkers rug- en / of nekklachten ervaren. Tijdens de demonstratie zullen een aantal andullatiesystemen worden geplaatst, waarna het personeel de andullatiebehandeling kan ervaren.

Andullatietechnologie combineert twee eeuwenoude therapieën in één product : warmtetherapie en massage. Een drietal effecten wordt bereikt in het lichaam : de doorbloeding wordt gestimuleerd tot in de kleinste haarvaatjes ; het lymfesysteem wordt gereinigd ; en iedere spiercel wordt van nieuwe energie voorzien.
Tijdens een behandeling van slechts 15 minuten op het medisch gecertificeerde andullatiesysteem worden diverse klachten zoals rugpijn, nekpijn en RSI (repetitive strain injury) sterk gereduceerd of verdwijnen. Gewrichten en spieren worden soepeler gemaakt. Spierspanning en stress nemen af en men ervaart een bijzonder gevoel van welbehagen. De werkgever is steeds vaker verantwoordelijk voor de gezondheid van het personeel.

Door een andullatiesysteem op kantoor te plaatsen kan men direct gaan werken aan de reducering van het ziekteverzuim binnen de onderneming. Eén dag ziekteuitval van een werknemer kost het bedrijf al snel 250 euro. Op een eenvoudige manier man men iets voor zijn personeel doen wat direct van invloed is op hun gezondheid en motivatie.
De positieve effecten blijven behouden en zullen zelfs toenemen naarmate men vaker gebruik maakt van het systeem. Twee- à driemaal per week een behandeling van 15 minuten leidt direct tot een vermindering van pijnen en stressklachten en bijgevolg ook tot een vermindering van het totale ziekteverzuim. De werknemers vonden het een zeer interessante en indrukwekkende kennismaking met andullatietherapie. De manager is van oordeel dat het bedrijf er in de toekomst voordeel bij zal halen.