André Nooyens

De levenskwaliteit van André is enorm toegenomen

“Sinds ik andullatie doe heb ik de helft minder pijn”

Inleiding

André Nooyens weet wat werken is, in de letterlijke betekenis van het woord: werken met je handen. Op heden geniet hij van zijn welverdiend pensioen, maar de zware arbeid heeft toch wat sporen nagelaten. Gelukkig vond André een oplossing.

Pijnverlichting Mijn weg naar Andullatie

Zijn leven lang heeft André zwaar werk verricht. Hij stond in de bouw, maar ook in de metaalfabriek: voortdurend lasten tillen en met zware voorwerpen rondlopen. Zelfs al ben je sterk en solide, vroeg of laat eist de natuur haar tol. Toen André rond de 60 was kreeg hij de eerste rugklachten. De diagnose van de arts luidde : ‘slijtage in de rug’. Zoals meestal in zo’n geval werd medicatie voorgeschreven en kreeg hij een spuit gezet tegen pijn. Maar echt gebaat daarmee was hij niet. Eén ding wou André liever niet: een rugoperatie. Hij zegt: “Zolang ik het zo kan houden, laat ik liever niet aan mijn rug komen”.

Op een dag ging er bij de lokale kinesist een andullatieweekend door. Andullatie is een nieuwe technologie, gebaseerd op trillingen en infrarood. Na een proefsessie bleef André een beetje sceptisch. Later ging in Rijkevorsel nog een ander andullatie-evenement door, en daar raakte André 100% overtuigd van het therapeutisch potentieel van de Andumedic. Sindsdien ligt hij trouw elke dag een halfuur op het toestel. André maakt de balans op : “Ik kan zeggen dat ik nu meer dan de helft minder pijn heb”. Uiteraard is de oorzaak van zijn ongemak niet weggenomen, maar de kwaliteit van zijn leven is opnieuw sterk gestegen.

Wie veel gewerkt heeft, verdient een mooi en aangenaam pensioen. André geniet nu inderdaad van het leven. Hij zit heel vaak te ‘peuteren’ in zijn prachtige bloementuin waar iedereen vol lof voor is. André zegt : “Ik kweek bloemen voor de ‘schoonte’”. Af en toe doet André een boeket cadeau aan iemand. En voor de rest houdt hij zijn conditie op peil door met zijn fiets rond te rijden. Wij wensen André een uitstekende gezondheid!