close

HHP schiet zorgverleners te hulp met Andumedic therapietoestellen

Home Health Products uit Oudenaarde ontwikkelt en verdeelt een therapietoestel voor mensen met chronische aandoeningen. De ‘Andumedic’ biedt andullatietherapie, wat ontspant, het immuunsysteem verbetert en vermoeidheid en pijn verlicht. Hun toestellen helpen nu zorgverleners op intensive care ontspannen en herstellen. Ziekenhuizen die ze in deze crisis gretig gebruiken, mogen ze nadien gratis houden.

“Als je weet hoe zwaar onze zorgverleners het nu hebben, vind ik dat iedereen die dat kan de plicht heeft om te helpen”, zegt zaakvoerder Bruno Nuyttens. “Onze toestellen worden normaal verdeeld via kinesisten, en daarvoor hebben we een driehonderdtal demotoestellen. Aangezien veel kinesisten hun patiënten nu niet zien, werden ze niet gebruikt. Die zijn intussen allemaal in gebruik in de ziekenhuizen om zorgverleners op intensive care te helpen ontspannen en herstellen.” De toestellen worden uiteraard na elk gebruik correct ontsmet en veel ziekenhuizen hebben een aparte ruimte voorzien waar de medewerkers met dit toestel even een broodnodige pauze kunnen nemen.

Toestellen doneren

Het begon met 100 toestellen, maar groeide al snel uit tot een internationaal project, met 300 toestellen voor ziekenhuizen in België, Nederland en Duitsland. “Via social media laten zorgverleners weten dat ze hier veel aan hebben en dat doet deugd om te horen”, vertelt Bruno Nuyttens. “Intussen heb ik besloten om de toestellen na de crisis te doneren aan de ziekenhuizen die ze echt gebruiken voor hun medewerkers. Zorgverleners hebben immers een zwaar beroep, ook zonder coronacrisis worden ze erg belast.”

Stuz pflegezorger

Het gaat dus om een schenking van zo’n 300 toestellen, elk met een marktwaarde van 4.000 euro. Een enorm bedrag voor een kmo. “Home Health Products is een bedrijf, maar ik startte dit project eigenlijk vanuit een persoonlijke bekommernis”, licht Bruno toe. “Mijn vader is een rugpatiënt en ik zag hem van de ene therapie naar de andere zorgverlener trekken, maar nooit een blijvende oplossing vinden. Daarom ging ik op zoek naar een écht duurzame oplossing. Die heb ik gevonden in Andullatietherapie die je elke dag opnieuw zelf kan toepassen. We weten dat we elke dag onze tanden moeten verzorgen, anders gaan ze stuk. Dat geldt ook voor de rest van ons lichaam. Eén keer per week een uur, dat werkt niet. Dagelijks een momentje nemen voor zelfzorg wel. Mijn ambitie is vooral zo veel mogelijk mensen helpen: mensen met rugproblemen of fibromyalgie, maar ook mensen die behandeld worden voor kanker.”

Telegeneeskunde

Het project van Home Health Products is nu meer dan ooit relevant. “Wat wij doen, komt neer op geneeskunde op afstand. Mensen worden begeleid door een specialist, maar doen de therapie thuis, elke dag. In Duitsland bijvoorbeeld staan ze daar verder in dan hier. We kunnen meer zaken in thuisbehandeling aanbieden, waardoor de patiënt zijn therapie meer systematisch en met minder inspanning kan volhouden. Het is trouwens mijn hoop dat mensen in deze crisis geconfronteerd worden met wat echt belangrijk is en het belang inzien van zelfzorg. We moeten meer tijd en energie investeren in onszelf en in onze gezondheid, dan zullen we minder burn-outs, depressies en slapeloosheid zien in onze maatschappij.”

BRON: Lees het artikel op VOKA.BE

14.09.2020