close

Ontspanningstoestellen moeten ook dokters en verplegend personeel fit en gezond houden

In het UZ van Gent werden donderdagvoormiddag drie ontspanningstoestellen geleverd. De firma Home Health Products uit Oudenaarde stelt haar toestellen ter beschikking van de medische sector met het project ‘Zorg voor de zorgverlener tijdens de coronacrisis’.

“We zijn hier enorm dankbaar voor”, klinkt het in het UZ Gent. “De toestellen zijn in de eerste plaats bedoeld voor medewerkers van de dienst Intensieve Zorg.”

Honderd toestellen

“Om ons steentje bij te dragen hebben we het project ‘Zorg voor de zorgverlener tijdens de coronacrisis’ opgestart. Hierbij krijgen de zorgverleners elke dag een therapie waarmee ze kunnen ontspannen, en hun immuunsysteem, de doorbloeding en lymfedrainage verbeteren. De vraag kwam vanuit het Amfiaziekenhuis in Breda, dat een pak besmette patiënten opvangt en verzorgt. Dit leidt tot een enorme werkdruk en vermoeidheid bij de zorgverleners. We stellen nu ook in Vlaanderen honderd toestellen ter beschikking voor alle ziekenhuizen in België zodat alle zorgverleners hiervan kunnen genieten”, zegt Bruno Nuyttens van Home Health Products uit Oudenaarde. Het bedrijf is gespecialiseerd in medische therapietoestellen voor chronisch zieken.

zorgvoordezorgverener UZ GENT BRON: Lees het artikel op HLN.BE

14.09.2020