close

ZORG VOOR DE ZORGVERLENERS TIJDENS DE CORONACRISIS H. Hartziekenhuis Mol en partners helpen medewerkers te ontspannen tijdens zenuwslopende tweede golf

Werken in de zorg kan fysiek en mentaal zwaar zijn. De coronacrisis die maar blijft aanhouden, verhoogt de stressfactor nog eens extra. Reden genoeg voor het H. Hartziekenhuis Mol om zijn medewerkers te verrassen met een relaxkamer voor de zwaar getroffen afdelingen.

De eerste coronagolf is nog niet verteerd en het H. Hartziekenhuis Mol ziet het aantal besmettingen en opnames opnieuw pijlsnel de hoogte ingaan. Zoals altijd zetten de zorgverleners zich opnieuw in met risico voor hun eigen gezondheid. Nog niet of amper gerecupereerd bestrijden ze nu de volgende golf waarvan de impact mogelijk nog groter is dan de vorige.

Ademruimte

De vermoeidheid en de enorme werkdruk slaan in het gehele ziekenhuis toe. De spoedgevallen, de afdelingen intensieve zorgen, geriatrie, inwendige ziekten, heelkunde, maar ook andere diensten hebben dringend nood aan ademruimte. Daar speelt het H. Hartziekenhuis, dankzij de steun van enkele partners,op in.

Samen zorgen voor de zorgverlener

Enkele partners werden gecontacteerd om het idee vorm te geven. Zo draagt nu het internationaal bedrijf Home Health Products (HHP) zijn steentje bij. HHP ontwikkelt gezondheidstechnologie. Onder normale omstandigheden doet HHP dit met name voor de patiënt. In deze tijd wil het bedrijf laten zien dat het ook zorgt voor de zorgverleners. Onder het motto ‘Zorg-om-de zorgverlener’ heeft HHP nu zijn technologie en massagematrassen beschikbaar gesteld om zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken.

Vijftien minuten per dag op deze massagematras is voldoende om te ontspannen. Wat de matras doet heet andullatietherapie. Dat is een combinatie van vibraties en infraroodwarmte. Het ontspant niet alleen, het versterkt ook het immuunsysteem, stimuleert de lymfedrainage en verbetert de doorbloeding. Een welkome aanvulling voor de medewerkers om even te ‘ontstressen’ in tijden van intensieve zorgverlening.

Ook andere leveranciers zoals Spadel sprongen op de kar van het Molse ziekenhuis. Frigo’s met Spa-flesjes, luchtzuiverende plantjes, relax- en kuipzeteltjes, microgolfovens, muziekspelers en spelletjes maken de relaxruimtes compleet. De directie heeft enkele heerlijke cadeaus gekregen en is bijzonder opgetogen dat ze hun medewerkers hier vandaag mee kunnen verrassen.

mois du bien-être

BRON: AZMOL.BE

12.11.2020