close

Zorgpersoneel kan ‘eventjes vijftien minuten plat’ op massagematras dankzij gift van Belgisch bedrijf

Een Belgisch bedrijf schenkt honderd speciale massagetoestellen aan ziekenhuizen in Nederland, zodat hardwerkende zorgverleners tijdens hun pauzes écht even kunnen ontspannen. "Op deze manier willen wij hen een hart onder de riem steken, mentaal én fysiek", zegt Bruno Nuyttens van Home Health Products (HHP).

Vanwege de coronacrisis stonden honderden massagetoestellen te verpieteren in het magazijn van het Belgische HHP. Normaal gesproken levert het bedrijf deze zogenoemde andumedic-matrassen aan bijvoorbeeld fysiopraktijken, maar ook in België ligt het dagelijks leven stil.

Daarom besloot ceo Bruno Nuyttens honderd toestellen te schenken aan ziekenhuizen in België. ,,Daar werd zo dankbaar op gereageerd, dat we ook honderd toestellen aan Nederlandse ziekenhuizen schenken’’, vertelt Nuyttens. "Hopelijk kunnen wij hen daar een groot plezier mee doen." Ook voor Duitse ziekenhuizen zijn vijftig matrassen beschikbaar gemaakt.

"De behande­ling zorgt voor een betere doorbloe­ding, verhelpt fysieke pijntjes en vermindert stress"
- Bruno Nuyttens

Vijftien minuutjes plat op deze medisch gecertificeerde matrassen en de gebruiker kan er weer tegenaan, belooft Nuyttens. "De behandeling zorgt voor een betere doorbloeding, verhelpt fysieke pijntjes en vermindert stress. Dat kunnen de artsen en verpleegkundigen momenteel goed gebruiken."

Het levensreddende van zorgpersoneel is niet alleen fysiek zwaar, maar vraagt ook mentaal veel van artsen, verpleegkundigen en al die andere ‘helden’ in de ziekenhuizen, meent de Belgische ceo. Bijvoorbeeld wanneer zij naar huis gaan na een dubbele shift. "Ben ik niet besmet geraakt? Besmet ik straks niet mijn gezinsleden?’ Dat soort vragen houdt hen ook bezig. Hopelijk kunnen onze toestellen een deel van de stress wegnemen."

Oproep

Op dit moment hebben ziekenhuizen in Breda, Delft en Den Haag al een aanvraag gedaan bij HHP om een massagematras te krijgen. "Via de Nederlandse pers hopen wij meer ziekenhuizen te bereiken. Ik doe bij deze dan ook een oproep aan de zorgverleners: maak er alsjeblieft gebruik van! Jullie kunnen deze toestellen nu veel beter gebruiken dan wij."

De matrassen, per stuk zo’n drieduizend euro waard, worden niet in bruikleen geschonken tot de coronacrisis bezworen is - de ziekenhuizen mogen de toestellen houden, zegt Nuyttens, als blijk van waardering ‘voor deze cruciale beroepsgroep’. "We kunnen voor het zorgpersoneel klappen op een balkon, maar met deze gift hopen wij hen structureel een extra hart onder de riem te steken."

HHP hoopt zo snel mogelijk de massagematrassen te kunnen leveren aan Nederlandse ziekenhuizen.

heusy foto

BRON: Lees het artikel op AD.NL

14.09.2020