close

Nooit uitgerust? Zo lukt het toch. - HBVL

Dit scenario is voor velen herkenbaar: je bent de hele dag druk in de weer geweest en toch lukt het niet om ’s avonds de slaap te vatten en ’s morgens fris en uitgerust op te staan. Als het een troost mag zijn: je bent niet de enige die moeite heeft om uitgerust op te staan. Maar liefst 25% van de volwassenen heeft te kampen met slaapproblemen. Dat kan beter.

Slecht slapen is een probleem dat vele oorzaken kent. Het begint natuurlijk met het juiste bed, de matras en het kussen. Maar evengoed met de temperatuur en verduistering in je slaapkamer. Maar wat als het comfort in je slaapkamer helemaal op punt staat en het toch niet lukt om de slaap te vatten en ’s nachts je lichaam optimaal te laten recupereren? Dan ligt de oorzaak allicht bij de mentale belasting. Je hoofd ‘leegmaken’ is dan ook noodzakelijk om goed en vast te slapen en ’s morgens terug vol energie de dag te starten.

En daar wringt dus maar al te vaak het schoentje. Gelukkig bestaan ook daar oplossingen voor. Eén van die oplossingen wordt in primeur voorgesteld op Woonestetika. Het bedrijf HHP wist met Andufit immers een well-being technology te ontwikkelen die zorgt voor aangepaste mentale rust met vlotter en beter (in)slapen en vooral voldoende recuperatie van het lichaam als resultaat. Bruno Nuyttens van HHP : “Goed slapen is al lang niet meer alleen een kwestie van comfort. Medische studies laten zien dat mentale belasting een minstens zo belangrijke rol speelt voor je slaapkwaliteit. Hoe lager het stressgehalte, hoe sneller je lichaam tot het optimale ontspanningsniveau zakt en hoe beter je recupereert tijdens de slaap en ’s morgens fit opstaat. Het belangrijkste hierbij is niet de duurtijd van de slaap maar de kwaliteit en het vermogen om je lichaam goed te laten recupereren.”

Met die kennis op zak ontwikkelde HHP de Andufit well-being technology. Andufit biedt de gebruiker een relaxatieprogramma op maat aan. Bruno Nuyttens van HHP legt uit hoe het werkt: “Een digitaal uurwerk detecteert een aantal parameters van de gebruiker. Deze data worden dankzij onze techniek omgezet naar een aangepast individueel relaxatieprogramma. Dit programma bestaat uit muziek en vibratie en zorgt ervoor dat je lichaam heel vlug tot op het ideale recuperatiepunt komt zodat je in deze fase van slaap uiterst goed herstelt en recupereert. Het massagesysteem is wetenschappelijk getest en wordt ingebouwd in zowel een kwalitatieve matras als in een topper voor mensen die hun huidige comfort wensen te behouden.”

Benieuwd of de Andufit iets voor jou is? Bezoek dan de stand van HHP tijdens Woonestetika en test het systeem 30 dagen lang thuis uit.

Andufit render

BRON: Het Belang Van Limburg

08.10.2021