Partnerschap met Sporta

Gezond en veilig sporten met Andullatie!

Inleiding

Met een achterban van 75.000 leden is Sporta de grootste federatie van recreatieve sportclubs in Vlaanderen. Lidmaatschap garandeert tal van voordelen in meer dan één opzicht. Naast een gunstig verzekeringstarief is er uiteraard het uitgebreide aanbod aan sportdisciplines. De missie van Sporta bestaat erin zoveel mogelijk Vlamingen in beweging te krijgen. Veel beschavingsziektes zijn immers het gevolg van bewegingsarmoede en ongezonde leefgewoontes. Lichaamsbeweging is gezond, plezierig, brengt mensen bij elkaar en draagt bij tot zelfontplooiing. Toch impliceert sport steeds een zekere belasting. Na het sporten moet je sowieso recupereren. Een krachtig en aangenaam middel hiertoe is Andullatie.

Ontvang een gratis e-boek

Wilt u graag nog meer te weten komen over Andullatietherapie en hoe het u kan helpen?
Vul dan hieronder uw gegevens in en ontvang gratis het e-boek "Hoe kan je dagelijks je chronische pijn verlichten?".

Partnerschap Sporta en Andullatie

Andullatie

In sportmiddens is Andullatie al lang niet meer onbekend. Deze natuurlijke behandeling berust essentieel op de combinatie van mechanische vibraties en infraroodwarmte. In samenwerking met wetenschappers, artsen en ingenieurs stelde de firma HHP de voorbije 15 jaar een reeks Andullatie-toestellen op punt die voor tal van doeleinden ingezet worden door zowel professionals als particulieren. Andullatie is niet alleen een krachtige pijnverlichter bij chronische aandoeningen, maar wordt ook succesvol ingezet in wellness- en sportcontext, m.n. om te relaxen en te recupereren.

Jo Schreurs

Niemand minder dan algemeen Sporta-directeur Jo Schreurs is zelf een fervent Andullatie-gebruiker. Van kindsbeen af stond zijn leven in het teken van sport. Op zijn 12e werd hij al onderworpen aan strenge trainingsschema’s. In zijn jeugd liep hij vlotjes 100 kilometer per week. Later werd hij sportleraar in regio Limburg. Hij was ook tumbling-coach van een gymnastiekploeg op Europees en wereldniveau. Niet verwonderlijk dus dat een man met een sportachtergrond als Jo in 1984 aangezocht werd mee te helpen bij de verdere opbouw van de Limburgse Sporta-afdeling. In 2001 werd Jo gevraagd of hij bereid was de algemene leiding van Sporta op zich te nemen. Ondanks zijn drukke agenda bleef hij dagelijks sporten. Op zijn 59e loopt hij nog 2 à 3 maal per week en fietst hij op andere dagen. “Maar”, preciseert hij, “lopen is heel belastend voor de rug, en ik werk ook al eens in de tuin. Gevolg is dat ik ’s anderendaags vaak pijn heb. Om te kunnen blijven lopen, gebruik ik Andullatie. Heel efficiënt!”

Andullatie als pijnverlichter

Ook in zijn omgeving merkte Jo dat Andullatie een heel nuttige tool is bij de behandeling van sportblessures. Eén van zijn sportmakkers, Frans Aerts, oom van de bekende veldrijder Mario, had de pech een vrij ernstige wervelblessure op te lopen tijdens het fietsen. Andullatie bleek hier uitstekend te helpen als pijnverlichter. Jo kreeg toen het idee de firma HHP te betrekken als Sporta-partner. Gezond en veilig sporten is immers één van de hoofdprioriteiten van Sporta. HHP biedt Sporta-leden de kans uitgebreid kennis te maken met alle aspecten van Andullatietherapie.